- רהט
- בוקר
- 1 חודשים
על ההכשרה
מטרות הקורס הינן הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון וההשלכות על בריאות ובטיחות המזון ובריאות הסועד / האורח, הקניית ידע למניעת הרעלות מזון ולגילוי מהיר של מזון מקולקל ומזויף, דרכי פעולה ומניעה. הכשרה מקצועית בנושאי תברואה והגינה של מזון עפ”י דרישות משרד הבריאות.
תנאי הקבלה
אין
תוכנית הלימודים
יסודות במיקרוביולוגיה של המזון.
קו זרימת המזון מהספק ועד לסועד.
גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון.
מחלות והרעלות מזון
רכישת מזון, סימון מזון וחיי מדף , זיופים , גילוי ומניעה.
הובלה, אחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים.
שיטות שימור מזון גולמי ומבושל.
מעברים ממצב למצב , כגון קירור , הקפאה , הפשרה , חימום , חימום חוזר.
תקנות ותנאים – רישוי עסקים ומטבחים מוסדיים.
היגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון.
מניעת ריבויי חיידקים במזון.
שלבי הטיפול במזון מהספק ועד לסועד.
רוצה לראות עוד הכשרות ומסלולי לימוד שיכולים להתאים לך? ב-Jobify יש מעל 5,500 הכשרות ומסלולי לימוד, ב-280 מוסדות ברחבי הארץ