מכללת רימונים
- טבריה
- בוקר
- 10 חודשים
על ההכשרה
תוכניית הלימודים ניהול מזון ומשקאות ומסעדות מאפשרת לימודי התמחות ברמה גבוהה במקצועות מסעדנות משקאות ואומנות הבישול בהיבט מקצועי רחב. מסלול זה מקנה , מחד , ידע מעמיק בתחומים קולינאריים מגוונים , ומאידך , הכרות יסודית עם עולם המסעדנות , ביקורת מזון ומשקאות , ניהול בארים ותורת היינות וכן הפקת אירועים. הלימודים כוללים התמחות עיונית ומעשית וכן מקצועות ניהול ברמה אקדמית , כפי שנדרש מכל מי שרוצה לעסוק בניהול עכשווי בתחום תעשיית המזון. לעומדים בדרישות הלימודים תוענק תעודת גמר: בוגר מסלול: "ניהול מזון משקאות ומסעדות".
תנאי הקבלה
בעלי 12 שנות לימוד (בגרות חלקית לפחות), אנגלית ברמה טובה, מבחן כניסה, ועדת קבלה – ראיון אישי.
תוכנית הלימודים
מבוא - עולם המסעדות – תרבות האוכל , מסעדות ב 2005 , מבנה המסעדה , סיפורי הצלחה. אומנות הבישול עיוני ומעשי – לימוד מעשי מהשפים המובילים בארץ. קניה וטיפול בבקר , בעוף ובדגים. מנות אחרונות – קניה , הכנה והגשה. הכרה בערכן להגדלת פוטנציאל המכירות של המסעדה. עיצוב והגשת מנות במסעדה. תכנון וניהול צוות הטבחים. מבוא לתזונה ולתברואה. הקמת מסעדה חדשה – קונספט , תכנון ובניית תפריט , בדיקת כדאיות, עיצוב , מטבח וציוד , זרימת עבודה , מיחשוב. תדמית שיווקית - בניית תוכנית שיווקית , יצירת תדמית ומותג , פרסום ויחסי ציבור. היבטים משפטיים - אישורים ורישוי עסקים. תפעול מסעדות. ביקורת מזון ומשקאות - תמחור וניהול מלאי , עלות מזון בתפריט. ניהול באר ויינות - ושילובם בפעילות מסעדות , חדרי אוכל ואולמות ארועים. הפקת אירועים. משאבי ניהול. מבוא לתורת המלונאות והאירוח. ניהול עסקי – ניהול רווחי , דוחות פיננסיים. סיורים מקצועיים. סטאג .
רוצה לראות עוד הכשרות ומסלולי לימוד שיכולים להתאים לך? ב-Jobify יש מעל 5,500 הכשרות ומסלולי לימוד, ב-280 מוסדות ברחבי הארץ