מכללת תילתן
- תל אביב - יפו
- 1 חודשים
על ההכשרה
התזונה מהווה מאז ומעולם מרכיב קריטי בבריאות האדם. " WE ARE WHAT WE EAT" אמר הרמב"ם: "והיו מזונותיך תרופותיך". בשנים האחרונות המודעות הציבורית לאכילה נכונה כמנוף לטיפוח ושמירה על הבריאות נמצאת בעלייה מתמדת וקיימת כמיהה לידע בבישול בריא באופן עצמאי. הציבור גם מודע לתועלות שבתזונה נכונה בריפוי והבראה ממחלות. מטרת תוכנית הלימודים היא לפתח ולהכשיר את הבוגרים להיות יועצים בתחום התזונה לאורח חיים בריא. התוכנית מכשירה את הבוגרים לתת ייעוצים תזונתיים, לתכנן תוכנית תזונה שתכלול את כל אבות המזון ומרכיבי המזון החיוניים לבריאות ולבנות תפריטים לאנשים שמוגדרים בריאים.
תנאי הקבלה
תוכנית הלימודים
פילוסופיות ותפישות ריפוי תזונתיות, בות המזון – פחמימות, שומנים וחלבונים. הנוטריאנטים - הויטמינים, המינרלים, נוגדי החימצון ORAC, האנזימים, הסיבים התזונתיים, מסלולי העיכול והספיגה של מרכיבי המזון השונים, הכרת קבוצות המזון השונות וערכן התזונתי – הפירות, הירקות האצות והפטריות, הדגנים, הקטניות, האגוזים והזרעים, השמנים, הדגים, הבשרים והעופות, מוצרי החלב מן החי וביצים, שתייה ומשקאות, סוכר, דבש, ממתקים וממתיקים – הבעיה של התזונה המודרנית, יסודות התזונה הנכונה: מה לאכול, איך לאכול, כמה לאכול, קצובות יומיות RDA, DRI, ODA , ORAC, תיכנון תזונתי וסדנאות בישול נכון: שיטות בישול והכנת מזון תוך שמירה על הערכים התזונתיים. התזונה במעגלי החיים: ינקות, ילדות, התבגרות, בגרות, זקנה. תזונה לעוסקים בספורט. קליניקה: תרגול מעשי של תישאול תזונתי ובניית תפריטים (כל סטודנט יגיש 5 תיקי תפריטים) - תנאי לקבלת תעודת יועצ/ת לאורח חיים בריא – עבודת גמר .
רוצה לראות עוד הכשרות ומסלולי לימוד שיכולים להתאים לך? ב-Jobify יש מעל 5,500 הכשרות ומסלולי לימוד, ב-280 מוסדות ברחבי הארץ