מכללת סמינר הקיבוצים
- תל אביב - יפו
- בוקר
- 9 חודשים
על ההכשרה
הטיפול מתייחס לחשיבות של מזון והזנה ביצירת קשרים ראשוניים (החל בינקות) ובהתפתחות האישיות בכלל. טיפול בבישול משמעותו בעצם הרחבת ההסתכלות על אוכל, לא רק כ"דלק לגוף", כי אם כפעילות בעלת מאפיינים רגשיים משמעותיים.טיפול בבישול הוא טיפול חדשני המבוסס על תיאוריות פסיכולוגיות של התקשרות ויחסי אובייקט. הבישול בדומה לאמנות הוא תהליך יצירתי ומהנה המהווה הזדמנות להבעה עצמית וצוהר לעולמו הפנימי, הרגשי והחברתי של המטופל. באמצעות החשיפה החושית האינטנסיבית יכול המטופל להתחבר לתחושותיו, רגשותיו, וחוויות הילדות שלו ולעבד דרכו מגוון רחב של מחשבות ורגשות. שילוב בישול בעשייה הטיפולית והשיקומית נועד לתת מענה למגוון סוגיות העולות דרך האכילה והבישול ולהפוך את פעילות הבישול במסגרות חינוכיות וטיפוליות-שיקומיות לפעילות מובנית, מתוכננת ומעוגנת תיאורטית. מטרת התכנית היא להכשיר מטפלים לשילוב בישול בעבודתם הטיפולית במסגרת פרטנית או קבוצתית. במהלך הלימודים נחשפים הסטודנטים לשיטת הטיפול הייחודית ומאפייניה כאמצעי תקשורתי יעיל בין המטפל למטופל ולטכניקת טיפול חדשנית באמצעותה ניתן לעבד מרכיבים קוגניטיביים, רגשיים ותקשורתיים כמו מיומנויות חברתיות, מסוגלות עצמית ודפוסי קשר. התכנית כוללת למידה תיאורטית והתנסות חווייתית בבישול משותף.תעודת סיום מטעם סמינר הקיבוצים- המכללה לחינוך, לטכנולוגיה ולאמנויות (ע"ר)
תנאי הקבלה
תואר ראשון או שני ממוסד אקדמי מוכר בתחום הטיפול. שנתיים ניסיון בעבודה טיפולית.
תוכנית הלימודים
הקניית כישורים חברתיים באמצעות בישול, פיתוח קוגניציה ויכולות מוטוריות, שכלול היכולת לקשב ומודעות גופנית, שילוב תובנות תזונתיות ומבט רחב על מגוון סוגיות רגשיות הקשורות להזנה, תיאוריות שונות העוסקות בקשר בין הזנה לעולם הרגשי, השימוש בחושים באכילה ובישול, למידה קוגניטיבית ופיתוח יצירתיות, באמצעות בישול+אכילה רגשית , היבטים משפחתיים של בישול ואכילה.
רוצה לראות עוד הכשרות ומסלולי לימוד שיכולים להתאים לך? ב-Jobify יש מעל 5,500 הכשרות ומסלולי לימוד, ב-280 מוסדות ברחבי הארץ